Velkommen

Skolekassa.no er et nettsted der du selv kan gjøre oppgaver for å lære deg norsk, samfunnsfag, matematikk, naturfag og engelsk. På Skolekassa finner du både læringsressurser som ligger åpent, og læringsressurser som krever Feide-innlogging.

De fleste ressursene på Skolekassa er åpne. Disse er fritt tilgjengelige for alle.

Hvis du logger deg inn på Skolekassa med din Feide-bruker, får du også tilgang til de ressursene som din skole har kjøpt lisens på. Feide-knappen ligger synlig på hver side i Skolekassa.

I menyen til venstre kan du velge fag og temaer. For hvert tema finner du lenker til nettsteder der du kan gjøre oppgaver, høre på lydfiler, lese tekster, skrive setninger og spille morsomme læringsspill.

Du kan velge mellom språkene norsk, engelsk, arabisk, dari, pashto, tigrinja og kurmandji. Du kan også skifte fra et språk til et annet i språkmenyen – øverst til høyre.

Siste nytt på Skolekassa

FBU
FBU

Matematiske begreper og utviklende matematikk: Her kan du finne oversikt over ord og begreper på norsk og på ditt språk, også med forklarende tegninger

Verdensbiblioteket
Verdensbiblioteket

På Verdensbiblioteket kan du finne e-bøker og lydbøker på ditt språk

Youtube
Youtube

På YouTube-kanalen Fairy tales kan du se og lytte til eventyr på mange språk; i tillegg er alle videoene tekstet på engelsk