Velkommen

Eit kort med teksten godt nytt år og bilde av tala 2021 og Skolekassa i snøvær.

Skolekassa er ein nettstad der du sjølv kan gjere oppgåver for å lære deg norsk, samfunnsfag, matematikk, naturfag og engelsk. Skolekassa bruker Feide-pålogging. Det inneber at du må logge deg på med Feide-brukaren din ved å trykkje på Feide-knappen som du ser på kvar side i Skolekassa. Då får du tilgang til dei ressursane som skulen din har kjøpt lisens på.

I menyen kan du velje fag og emne. For kvart emne finn du lenker til nettstader der du kan gjere oppgåver, høyre på lydfiler, lese tekstar, skrive setningar og spele artige læringsspel.Du kan velje mellom språka norsk, engelsk, arabisk, dari, pashto, tigrinja og kurmandji.

Siste nytt på Skolekassa

Allmenn

Allmenn

Allmenn er eit norsk- og samfunnskunnskapskurs. Kurset inneheld korte filmsnuttar, lydfiler, bilete og oppgåver. Passar for nivå A1 til B1.
Alfa

Alfa

Alfa har eit leseprogram for dei som treng lesetrening og som ikkje kjenner det latinske alfabetet. Nettsida har òg videoar om kvardagslivet i Noreg. Rettleiing er på fleire språk. Programmet er blant på bokmål, men ikkje nynorsk. Passar for før nivået før A1 og nivå A1.